De maand november heeft eigenlijk hetzelfde probleem als de maanden aan het begin van het jaar: wij maken niet zoveel foto’s in deze maand. Het valt dus niet mee om een foto uit te zoeken die in deze maand gemaakt is (behalve dan paddenstoelen foto’s, maar daar ging het vorige maand al over). Gelukkig zijn we in 2014 in november op vakantie gegaan naar Aruba. Dus op het gevaar af dat jullie denken dat we álleen maar vakanties houden in tropische oorden (was het maar waar…), zal ik deze maand een paar foto’s uit Aruba laten zien.

Je gaat weg op een koude novemberdag…

Het is heerlijk om in november op vakantie te gaan naar een warm land; net als het hier erg koud wordt, even de warmte en de zon opzoeken. Er is eigenlijk maar één nadeel; als je uit Nederland vertrekt met warme jas en lange broek, dan heb je het na 10 minuten op Aruba al oncomfortabel warm. En als je weer terug gaat in t-shirt met korte mouwen, sta je al op Schiphol weer te blauwbekken. Maar verder: Aruba is een ideale bestemming in de herfst.

…en komt aan bij zon, strand en zee

Ook wat fotografie betreft: je kunt op Aruba het hele jaar je hart ophalen met het fotograferen van allerlei mooie vogels (pelikanen bijvoorbeeld), cactussen (die kunnen écht heel mooi zijn) en tropische bloemen.

En je kunt er snorkelen natuurlijk: het onderwaterleven is prachtig, kleurrijk en verrekte lastig op de foto vast te leggen. 🙂 .

Blijven oefenen, zullen we maar zeggen!
Dit was al een stuk beter, maar het blijft lastig!

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook op Aruba kun je paddenstoelen vinden!

Aruba is eigenlijk de eerste vakantie dat we (en dan vooral René) het fotograferen van vogels hebben ontdekt. We hadden een fototoestel, maar deden er nog niet zoveel mee. Grappig genoeg hebben we juist op de laatste dag van de vakantie de meeste en de mooiste vogelfoto’s gemaakt. We hadden namelijk eigenlijk een dag ‘over’; we moesten 10 uur ons hotel uit en onze vlucht ging pas om zes uur ’s avonds. Je loopt dan dus een beetje met je ziel onder je arm rond. Koffers lagen in de auto, dus die wil je een beetje in de gaten houden, je wilt niet al te veel actiefs doen, want douchen zit er niet meer in, kortom: je doet niet zo veel. Wij besloten die dag door te brengen op een bankje in de schaduw bij de oceaan. En dat was een schot in de roos! Juist omdat we de hele dag hier zaten, met camera bij de hand, konden we mooie momenten vastleggen. Hieruit blijkt maar weer: om mooie foto’s te maken, hoef je niet persé lange wandelingen te maken, je vóór het ochtenduur in een schuilhut te verstoppen of andere rare toeren uit te halen. Gewoon zitten, geduld hebben en je camera klaar hebben. Dat is (in ieder geval op Aruba 🙂 ) genoeg.

Deze foto’s hebben we allemaal op die laatste dag gemaakt. Door gewoon stil te zitten kwamen de vogels en de leguanen super dichtbij!

De koningsstern was vlak voor ons bankje aan het vissen. Deze foto was de mooiste uit de lange, lange reeks die we gemaakt hebben.

En tot slot: eigenlijk zijn alle zonsondergangen op Aruba prachtig. Alleen daarom is het al de moeite waard om er eens heen te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *