Wie zijn wij

RenelPix is een samenwerkingsverband van twee fotografen: René Rietbroek en Ellen de Ridder. Op deze pagina stellen we ons even kort voor.

René Rietbroek

René is inmiddels al 25 jaar eigenaar van de winkel Simtasia, een winkel met een breed assortiment aan spellen en science fiction accessoires. Deze winkel is geboren uit de spellenhobby. Hij is ook al jaren enthousiast bestuurslid van de Spelgroep Gouda (voorheen bekend als ’the Wanderers of Light’) en is zelfs één van de oprichters daarvan.

Het tweede bedrijf van René (VOF RenelPix dus 🙂 ) is ook voortgekomen uit hobby: natuurfotografie. Na jaren en jaren mooie platen maken (vooral landschappen en vogels) en die zelf aan de muur hangen, was het besluit om dit professioneler aan de pakken niet erg lastig. Het is niet altijd makkelijk een goede balans te vinden tussen deze twee bedrijven, maar met lange dagen maken lukt het hem toch.

René is geboren in Den Haag op 27 juni 1963. Hij heeft jarenlang farmacie gestudeerd, maar daar merk je nu niets meer van 😀

Ellen de Ridder

Ellen is een echt IT-meisje. Als sinds haar jonge jaren zit ze achter een computer. Zij is na de middelbare school biologie gaan studeren in Leiden en koos na twee jaar de specialisatie Bio-informatica. Na haar studie raakte de biologie al snel op de achtergrond en werkte ze als programmeur bij de politie en later in een detacheringsbedrijf voor vele afwisselende klanten. Eind 2008 (weet u nog: de bankencrisis!) heeft zij haar eigen freelance bedrijf LnIT opgericht. Sindsdien is zij voornamelijk aan het werk geweest als datawarehouse specialist bij banken.

In 2019 was het tijd om het roer om te gooien: met de oprichting van RenelPix heeft zij zich even afgewend van de IT en is nu fulltime met fotografie bezig. Nou ja, bijna fulltime, want de IT blijft toch trekken en er is nu eindelijk tijd voor allerlei leuke cursussen…
Het werken achter de computer blijft in deze tijd van digitale fotografie noodzakelijk en Ellen vind dit eigenlijk een heel leuk onderdeel van het werk. Heerlijk bezig zijn met het bewerken en retouchen van foto’s is momenteel een favoriete bezigheid van haar.

Ellen is geboren op 25 juli 1971 in Gouda, heeft héél even in Leiden gewoond en is nu dus weer terug in haar geboortestad.